Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Scholing Friese docenten keuzevak Duurzame energie op de SolarHero Academy gestart

Het trainingscentrum SolarHero Academy in Heerenveen heeft recent de eerste training verzorgd voor docenten van Sterk Techniek Onderwijs (STO). Het betrof docenten die komend schooljaar het nieuwe keuzevak ‘Duurzame energie’ zullen verzorgen voor drie scholen in de regio Noordwest-Friesland. In het moderne trainingscentrum in Heerenveen brengt moederbedrijf Sunergetic vakkennis, duurzame innovaties en trainingsfaciliteiten samen. 

“De Friese arbeidsmarkt staat te springen om goed geschoold technisch personeel, hierdoor is er een sterke behoefte aan goede praktijkopleiders. In dat kader werken wij als SolarHero Academy sinds kort samen met vakdocenten ‘Duurzame energie’ van STO voor de regio Noordwest-Friesland,” aldus Bolke van den Berg, hoofdtrainer van de SolarHero Academy. 

Drie Friese vmbo-scholen slaan de handen ineen om een nieuw keuzevak aan leerlingen aan te bieden en om hen kennis te laten maken met duurzame energie. “Het is mooi dat het keuzevak ‘Duurzame energie’ komend schooljaar mede mogelijk wordt gemaakt door de vakkennis van de SolarHero Academy.” Meer informatie over de SolarHero Academy in Heerenveen is te vinden op www.solarhero.academy.

Innovatief onderwijs cruciaal voor behalen Friese energieambities

STO is een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. STO wil er onder andere voor zorgen dat alle leerlingen in de regio Noordwest-Friesland kunnen kiezen voor aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs met een ruim scala aan keuzevakken. De scholing van medewerkers is voor STO een belangrijk kernpunt. Met deze training voorziet STO in de behoefte van de docenten om goed voorbereid te zijn wanneer zij het keuzevak ‘Duurzame energie’ gaan geven. 

Zeven vakdocenten volgden de bijscholing over de nieuwste innovaties en technologieën. Dankzij deze trainingen blijven de docenten up-to-date, leren zij bij over de modernste toepassingen en kunnen zij hun kennis praktijkgericht en effectief overbrengen op de scholieren. “De vaktraining werd met veel enthousiasme ontvangen en zal ook een vervolg gaan krijgen,” aldus Bolke van den Berg. Sterk technisch en innovatief onderwijs is naast het belang voor de Friese arbeidsmarkt ook cruciaal voor het behalen van de energieambities in Friesland. 

De SolarHero Academy in Heerenveen speelt in op deze behoefte door zelf de technici van de toekomst op te leiden maar ziet ook dat Friese scholen en bedrijven veel interesse tonen.