Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Kameleon Solar neemt branchegenoot Solar Visuals over

Kameleon Solar, ontwikkelaar en producent van gekleurde en geprinte building integrated zonnepanelen op maat, neemt branchegenoot Solar Visuals over. Solar Visuals verwerkt kleurrijke prints in zonnepanelen met een unieke printtechniek en met een gepatenteerd rasterpatroon. De nieuwe combinatie gaat zich richten op contrastrijke, meerkleurige ontwerpen van zonnepanelen, zoals hoog-resolutie foto’s. Solar Visuals blijft als zusterbedrijf van Kameleon Solar bestaan. Kevin Verpaalen, CEO van Kameleon Solar: “Als marktleider kunnen wij architecten en gebouweigenaren nu nog meer mogelijkheden bieden om esthetische gekleurde zonnepanelen in gebouwontwerpen te integreren.”

Naadloze integratie van zonnepanelen in de gevel

Solar Visuals startte in 2018 als spin-off bedrijf van TNO, UNStudio en Visual Impact, vanuit de gezamenlijke ambitie zonnepanelen naadloos te integreren in gevels. Ben van Berkel, oprichter van UNStudio: “Dat is gelukt, maar nu we ons in de fase van start-up naar scale-up bevinden, is andere expertise nodig. Met de overname door Kameleon Solar blijft onze kennis behouden en wordt deze verder uitgebreid.”

Eddy Zwier, manager Tech Transfer bij TNO: "In de high-end bouwwereld is volop potentie; er is een groeiende vraag naar energie-opwekkende gevels, bijvoorbeeld bij hoogbouw. Kameleon Solar speelt daar met deze overname op in met een nog vollediger oplossingspakket."

Meer toepassingen

Door de technieken en software van Kameleon Solar en Solar Visuals te combineren en verder te ontwikkelen, neemt het aantal toepassingsmogelijkheden toe en kan nog beter tegemoet worden gekomen aan de ontwerpwensen en -eisen van architecten, projectontwikkelaars en gebouweigenaren. Thijs Sepers, directeur van Visual Impact: “Kameleon Solar heeft een enorme flexibiliteit in de productiemogelijkheden, waardoor ze makkelijker met een architect kunnen meebewegen en echt maatwerk leveren. Als mede-ontwikkelaar en producent ben ik blij dat de kwaliteit van onze impactvolle, energie-opwekkende zonnepanelen gewaarborgd blijft met deze overname.”

Energietransitie in stroomversnelling

Kameleon Solar wil zonnepanelen mooi maken, zodat ze meerwaarde krijgen en in de gevelontwerpen van gebouwen worden geïntegreerd. Op die manier worden ze niet alleen toegepast omdat het moet of omdat het geld oplevert, maar ook omdat het qua uitstraling echt iets toevoegt. Zo worden zonnepanelen eerder omarmd en wordt de energietransitie groener én mooier. Samen met zusterbedrijf Solar Visuals hopen zij dit proces in een stroomversnelling te brengen.

Geplaatst in Nieuws
21 jul. 2024