Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Eneco steunt Lichtpuntjes FIXbrigade in strijd tegen energiearmoede in Haagse wijk Mariahoeve

Eneco steunt vanaf deze maand het samenwerkingsverband Lichtpuntjes FIXbrigade, dat de energiearmoede in de Haagse wijk Mariahoeve wil aanpakken. In deze wijk kampen relatief veel huishoudens met hoge energiekosten, omdat de woningen vaak slecht geïsoleerd zijn. Het doel van de nieuw opgerichte Lichtpuntjes FIXbrigade is om zeker 250 huishoudens in Mariahoeve te helpen. De FIXbrigade biedt hulp, zoals het tochtvrij maken van de woning en het aanbrengen van energiebesparende maatregelen. Daarnaast worden bewoners in samenwerking met Energiebank Den Haag gecoacht in hoe ze hun energieverbruik kunnen verminderen en kosten kunnen besparen. Zo worden kosten verlaagd en het wooncomfort verbeterd.

Ook wordt een leerwerktraject opgezet, waarbij stagiairs en deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid en begeleid richting betaald werk of een opleiding. Begeleid door een leermeester voeren zij technische werkzaamheden uit bij bewoners thuis, waarbij ze nieuwe vaardigheden leren.

Samenwerking tussen lokale en regionale partners

Lichtpuntjes FIXbrigade is het resultaat van een samenwerking tussen Eneco, FIXbrigade Nederland, Energiebank Den Haag, Lichtpuntjes van Mariahoeve, de Gemeente Den Haag en Rabobank. Eneco is voornaamste financier en Rabobank draagt ook bij. Energiebank Den Haag neemt het coachingsdeel op zich. FIXbrigade Nederland ondersteunt Lichtpuntjes van Mariahoeve bij de opzet van het leerwerktraject en professionalisering van het team. De Gemeente Den Haag bekostigt materialen en zorgt samen met BeHaaglijk Wonen voor het selecteren en bereiken van huishoudens die buiten de reguliere aanbestedingen vallen. Het Nationaal Programma Zuid-West biedt aanvullende opleidingen aan voor deelnemers van het leerwerktraject.

Geplaatst in Nieuws
21 okt. 2024