Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Bouw Zonnepark Zevent in volle gang

PowerField heeft Zonnepark Zevent in de gemeente Druten (Gelderland) overgenomen van Renewable Energy Factory B.V. Deze maand zijn de eerste zonnepanelen gelegd. Het project krijgt een opgesteld vermogen van 35 megawattpiek. Dit staat ongeveer gelijk aan het stroomverbruik van 10.000 Nederlandse huishoudens.

De vergunning voor Zonnepark Zevent is in 2021 afgegeven door de gemeente Druten. In juni zijn de eerste werkzaamheden gestart. Naar verwachting is de bouw eind 2024 afgerond.

"Zonnepark Zevent is één van de zonneparken die PowerField dit jaar heeft overgenomen. Dit is voor ons een mooi project dat op lokaal en landelijk niveau bijdraagt aan de energietransitie. Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat de duurzame doelstellingen van de gemeente Druten een stap dichterbij komen. We kijken uit naar de oplevering”, zegt Jaco van Leeuwen, Project Manager bij PowerField.

Oog voor de omgeving

Zonnepark Zevent wordt op twee percelen ten zuidwesten van Puiflijk langs de N322 gebouwd. Het zonnepark grenst aan de Maas- en Waalweg aan de noordzijde en Rijksche Wetering aan de zuidzijde. Voor de landschappelijke inpassing van het zonnepark onderneemt PowerField een aantal stappen. Er worden ten oosten en westen van het zonnepark groensingels aangelegd. Hier zorgt beplanting ervoor dat het zonnepark aan het zicht van de omgeving wordt onttrokken, terwijl het open karakter van het landschap behouden blijft.

Langs de Rijksche Wetering ten zuiden van het zonnepark wordt de bestaande ecologische zone met zeven meter uitgebreid. Verder liggen bij Zonnepark Zevent natuurvriendelijke oevers. De oever is afgevlakt en uitgegraven, waardoor dieren makkelijker in en uit het water kunnen komen. Ook wordt er een wandelpad aangelegd.

Lokale initiatieven

Na de oplevering krijgen inwoners van de gemeente Druten de mogelijkheid om te investeren in het zonnepark. Daarnaast levert PowerField jaarlijks een bijdrage aan het lokale gebiedsfonds. Hiermee kunnen duurzame en maatschappelijke doelen in de gemeente Druten gestimuleerd worden.

Foto Henk Haaksema en Mees Tijssen (PowerField) leggen het eerste zonnepaneel.
Fotograaf Martijn Heemstra

Geplaatst in Nieuws
19 sep. 2024