Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Waarom kiezen voor superfood in de bedrijfskantine?

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker voor bedrijven die een positieve impact willen maken op het milieu. Een van de manieren waarop bedrijven dit kunnen doen, is door superfoods aan te bieden in hun bedrijfskantine. In deze blog bespreken we waarom superfoods in de bedrijfskantine een slimme keuze is.

Wat zijn superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en antioxidanten. Denk hierbij aan producten zoals chiazaad, quinoa, gojibessen en spirulina. Hoewel we gezondheidsbeweringen vermijden, is het duidelijk dat superfoods populair zijn vanwege hun rijke voedingsprofiel.

Waarom superfoods in de bedrijfskantine?

Superfoods passen perfect in het plaatje van duurzaam ondernemen. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten overwegen om superfoods in je bedrijfskantine op te nemen:

1. Milieuvriendelijke keuzes

Veel superfoods worden duurzaam geteeld en geoogst. Door te kiezen voor biologische en fairtrade gecertificeerde superfoods, kun je de ecologische voetafdruk van je bedrijfskantine verminderen. Dit draagt bij aan een duurzamere voedselketen en ondersteunt boeren die milieuvriendelijke landbouwmethoden toepassen.

2. Lokale en seizoensgebonden producten

Het integreren van lokale en seizoensgebonden superfoods in je bedrijfskantine kan helpen om transportemissies te verminderen. Kies voor producten die in jouw regio worden geteeld en pas het menu aan op basis van de seizoenen. Dit zorgt niet alleen voor versere producten, maar helpt ook om de CO2-uitstoot te verminderen.

3. Afvalreductie

Superfoods kunnen een rol spelen in het verminderen van voedselverspilling. Veel superfoods hebben een lange houdbaarheid en kunnen in gedroogde of geconserveerde vorm worden opgeslagen. Dit betekent dat er minder voedsel bederft en wordt weggegooid, wat bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering.

Hoe implementeer je superfoods in je bedrijfskantine?

1. Samenwerken met leveranciers

Zoek naar leveranciers die biologische en fairtrade gecertificeerde superfoods aanbieden. Vraag naar hun duurzaamheidspraktijken en kies voor partners die jouw visie op duurzaam ondernemen delen.

2. Creatieve menu-opties

Introduceer superfoods op een creatieve manier in het menu. Denk aan salades met quinoa, smoothies met chiazaad of ontbijtbowls met gojibessen. Dit maakt het aanbod aantrekkelijk en gevarieerd voor de medewerkers.

3. Bewustwording creëren

Informeer je medewerkers over de voordelen van superfoods en waarom je hebt gekozen om deze in de bedrijfskantine aan te bieden. Organiseer bijvoorbeeld een proeverij of een informatiesessie om de betrokkenheid en waardering te vergroten.

Het kiezen voor superfoods in de bedrijfskantine is een slimme stap richting duurzaam ondernemen. Het draagt bij aan een milieuvriendelijke bedrijfsvoering, ondersteunt lokale boeren en helpt bij het verminderen van voedselverspilling. Door bewust te kiezen voor duurzame voeding, zet je als bedrijf een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Voordelen van supplementen aanbieden in de bedrijfskantine

Naast superfoods kunnen supplementen zoals die van Bonusan een waardevolle toevoeging zijn in de bedrijfskantine. Ze ondersteunen welzijnsinitiatieven, verhogen de bewustwording over voeding, en bieden gemak en toegankelijkheid voor medewerkers. Dit toont aan dat het bedrijf geeft om het welzijn van zijn werknemers en helpt hen bewuste keuzes te maken.

Geplaatst in Blogs
2 aug. 2024