Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Verkoop bedrijfsruimte als beste en meest duurzame oplossing

Je bent ooit ondernemer geworden omdat je maatschappelijk verantwoord wilt ondernemen. Enkele kenmerken van maatschappelijk ondernemen zijn onder andere het verminderen van je ecologische voetafdruk en ondersteuning van lokale gemeenschappen. Samenwerking met andere bedrijven die duurzaamheid omarmen is ook een kernactiviteit binnen je bedrijfsstrategie. Maar wat als jouw bedrijf uit z’n jasje dreigt te groeien? Je moet bijvoorbeeld nieuwe machines aanschaffen om de vraag naar milieuvriendelijke producten bij te kunnen benen. Maar je personeel struikelt nu al over elkaar heen. Het kan ook andersom: misschien merk je juist dat de omvang van je ruimte niet langer aansluit bij je bedrijfsactiviteiten en dat een kleinere ruimte voldoende is. Het is dan onzin om een te grote ruimte constant te moeten verwarmen.

De expertise van een bedrijfsmakelaar

Laten we eerlijk zijn: bedrijven hebben ups en downs. Een verkoop kan kapitaal vrijmaken dat je nodig hebt voor een investering, schuldaflossing, of simpelweg om wat ademruimte te creëren. Verkoop is soms een strategische zet om de boekhouding weer op orde te krijgen. Er komt een moment dat een verkoop bedrijfsruimte de beste en meest duurzame oplossing is. Maar welke weg moet je bewandelen? Een bedrijfsmakelaar die je helpt met doelgericht advies leidt je naar een vlotte en succesvolle transactie. Deze specialist heeft een brede expertise en een uitgebreid zakelijk netwerk tot z’n beschikking.

Verkoop bedrijfsruimte hoeft geen onrust te geven

Het is al een hele uitdaging een geschikte ruimte te vinden waar je je bedrijfsactiviteiten kunt voortzetten. Je hebt misschien een aantal vaste personeelsleden in dienst die met je mee verhuizen. Het bedrijf vijftig kilometer verplaatsen zit er dan ook niet in. Je wilt niet dat je personeel elke dag in een energieverspillende file staat of ergens anders gaat solliciteren. Maar ook al heb je wel een bedrijfspand in je stad op het oog, je mist waarschijnlijk kennis. Vastgoedtransacties zijn erg complex en vereisen een grondige kennis van de markt en een proactieve aanpak. Je krijg te maken met juridische vraagstukken en er moet een juiste prijs worden bepaald. Een bedrijfsmakelaar zoals REBO ontzorgt je, zodat je kunt blijven doen waar je goed in bent. Omdat ook de aan- en verkoop van je bedrijfspand duurzaam moet verlopen, vertel je deze professionals wat op dit gebied je behoeftes en je doelen zijn. Zo kom je sneller tot de kern van de zaak. Dus stress is niet nodig.

Duurzaam recyclen van oude bedrijfsvoorraden

Is er met de verkoop bedrijfsruimte al een begin gemaakt? Misschien zijn er bij het opruimen van je oude bedrijfsruimte mogelijkheden tot hergebruik en recycling. Misschien heeft een collega-ondernemer nog wel interesse in jouw oude bureaus of archiefkasten. Wat je niet kunt hergebruiken, kun je wellicht recyclen. Overweeg ook om je bedrijfsruimte voor de verkoop duurzaam te renoveren. Denk aan energiebesparende maatregelen zoals ledverlichting, zonnepanelen, of betere isolatie. Niet alleen verbeter je de waarde van je pand, maar je spreekt ook een breder publiek aan. Haal je deze kosten er weer uit bij de verkoop? Dat is een vraag die je boekhouder wellicht kan beantwoorden.

Geplaatst in Blogs
14 aug. 2024