Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Samenwerking Lenferink en DeWarmte leidt tot installatie van 10.000 warmtepompen

Beide bedrijven willen samen de warmtetransitie versnellen

Na overtuigende pilotprojecten heeft Lenferink DeWarmte geselecteerd als strategisch partner in hun streven naar verduurzaming. Deze samenwerking zal leiden tot plaatsing van circa 10.000 all-electric ready warmtepompen. Naast het verbeteren van de isolatie, is het essentieel dat we ook inzetten op de verduurzaming van warmte installaties, om zo bij te dragen aan een toekomstbestendige woningvoorraad en de klimaatdoelen voor 2030.

Langdurige partnerschap: win-win

Met DeWarmte biedt Lenferink slim aangestuurde warmte-oplossingen, waarmee opdrachtgevers de mogelijkheid hebben om woningen in één keer of stapsgewijs van het gas af te halen. De toekomstbestendige warmtepompen zijn voorzien van slimme functies voor meer comfort en kunnen binnenkort worden gekoppeld aan Home Energy Management Systemen (HEMS) die energiestromen binnen een woning efficiënt inregelen. De focus van DeWarmte ligt voornamelijk op de installatie van slimme hybride warmtepompen, met de mogelijkheid om op termijn middels een simpele upgrade volledig over te stappen naar all-electric.

Jan Jaap Vogel, Directeur Klant en Markt van Lenferink licht toe: “Door een duurzame samenwerking aan te gaan met DeWarmte, kunnen we samen investeren in slimme oplossingen waarbij bewoners minimaal belast worden. Dit soort samenwerkingen zijn cruciaal in tijden waarin versnelling noodzakelijk is. Bovendien creëren we hiermee zekerheid voor alle betrokken partijen. "Een win-win situatie.”

Grote, uitdagende opgave

Momenteel wordt nog 90% van de Nederlandse woningen verwarmd met gas. Om de klimaatdoelen voor 2030 te halen, is het noodzakelijk om woningen op grote schaal gasvrij te maken, wat een ongekende uitdaging is. De overheid heeft het doel om in 2030 één miljoen (hybride) warmtepompen te plaatsen. We willen onze verantwoordelijkheid nemen en daar met deze samenwerking aan bijdragen. De samenwerking met DeWarmte is een integraal onderdeel van Lenferink’s energiebesparende oplossingen, die erop gericht zijn om het gasverbruik in woningen te verminderen. Voor de bewoners betekent dit een significante verlaging van de woonlasten.

Edwin Hexspoor, Head of B2B Sales van DeWarmte voegt hieraan toe: “Onze ervaring met eerdere projecten in de corporatiesector heeft ons een robuuste basis gegeven voor onze aanpak. Binnen dit partnership zien we kansen om onze samenwerking met Lenferink op een hoger niveau voort te zetten, waarbij we nog sneller, efficiënter en duurzamer kunnen werken. Door samen de schouders eronder te zetten, maken we de warmtetransitie mogelijk.”

Over Lenferink

Lenferink Vastgoedonderhoud BV is een hecht familiebedrijf waar vakmanschap hoog in het vaandel staat en waar we naar elkaar omkijken. Met ruim 350 medewerkers werken we al 65 jaar aan de toekomst en met deze historie in ons achterhoofd blijven we vooruit denken. Niet in korte termijn winst maar in langdurige waarde. Vanuit dat perspectief is duurzaamheid voor ons een ‘no-brainer’. We doen er alles aan om de wereld goed achter te laten voor toekomstige generaties. Onze manier van ondernemen kenmerkt zich door nieuwsgierigheid, creativiteit en continu ontwikkelen. Doordat we verspilling zien als kans zijn we in staat om steeds meer duurzame waarde toe te voegen.

Wij zijn Lenferink, we nemen verantwoordelijkheid voor de toekomst!

Over DeWarmte

DeWarmte is in 2019 opgericht met als doel de energietransitie te versnellen door heel Nederland eenvoudig van het gas te halen. Dit doet DeWarmte met betaalbare, eenvoudig te installeren en mooi vormgegeven warmtepompen. Anders dan veel andere partijen in de markt, ontwikkelt en installeert DeWarmte haar producten zelf. Deze producten nemen de functie van een cv-ketel over en zorgen ervoor dat huishoudens van het gas af komen. Inmiddels zijn er ruim veertig specialisten aan het werk en heeft het bedrijf meerdere awards ontvangen, zoals de iF Design Award. Voor meer informatie, bekijk hier de website.

Geplaatst in Blogs
4 sep. 2024