Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Hoe Moose Färg een duurzame impact maakt op de wereld

Verfbedrijf Moose Färg - dat bekendstaat om zijn kleurrijke assortiment - gaat verder dan het toevoegen van kleur aan onze buitenruimte. Zij vrolijken de wereld namelijk op met een groot bewustzijn voor duurzaamheid. Zo dragen ze met hun producten letterlijk bij aan een mooiere planeet. Want een stukje mooier wordt de wereld zeker met Moose Färg verf. Het verfbedrijf haalt de authentieke Scandinavische verfkleuren naar Nederland. Zo kun je ook hier jouw tuinhuis of schutting sieren met de Zweedse kleuren.

De kracht van eenvoud: bij de basis blijven

Duurzaamheid zit hem niet altijd in innoveren. Soms zit het hem juist in een sterke basis en in eenvoud. Zweedse houtverf heeft een eeuwenoude traditie en gaat al generaties terug in de tijd. En dat is juist zo mooi aan dit product. Om een impact te maken hoef je niet altijd te innoveren met de nieuwste technieken en ingrediënten, maar volstaat een eenvoudig, eeuwenoud recept zonder allerlei kunstmatige toevoegingen juist.

De Zweedse verf is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van kookverf. Hierbij werden natuurlijke ingrediënten zoals water, lijnolie, tarwemeel en aardpigmenten in een grote ketel gekookt totdat er een prachtige, authentieke verf ontstond. Moose Färg brengt een gemoderniseerde versie van deze verf op de markt, maar de basis is nog altijd hetzelfde.

Met betrekking tot duurzaamheid is het duidelijk wat dit betekent: geen chemische samenstelling, maar biologisch afbreekbare ingrediënten. Zo biedt de verf geen gevaar voor plant, mens en dier.

Minder frequent schilderwerk nodig dankzij langdurige resultaten

De Zweden weten als geen ander hoe je hout moet beschermen tegen het grillige klimaat dat ze daar kennen. Hun formule blijkt net zo goed voor het Nederlandse klimaat te werken. De Zweedse houtverf van Moose Färg is dan ook een sterke optie voor buitenschilderwerk: na aanbrengen blijft de verf gemiddeld zo’n vijf jaar mooi.

Dit duurzame resultaat zorgt voor een minder frequente noodzaak om te verven. Dat heeft grote voordelen voor de belasting op het milieu: minder vaak verf aanschaffen en dus minder consumeren. Dit betekent automatisch minder verf-afval. Ook komen er geen verfresten in het milieu omdat de verf niet bladdert en tussentijds schuren bij onderhoud niet nodig is.

De toekomst van Moose Färg

Bij Moose Färg hopen ze dat meer en meer mensen blijven besluiten om de overstap te maken naar milieuvriendelijke opties als het gaat om het beschermen van hout. De tijd van enkel terpentine-gedragen producten voor buitengebruik is voorbij en met de komst van de Zweedse houtverf naar Nederland is er een mooi alternatief.

Dankzij het uitgebreide kleurenpalet van de Zweedse verf kun je met je creativiteit ook alle kanten op. De Zweden gebruiken het liefst Zweeds rood, gecombineerd met een blauwe of groene deur en witte daklijsten. Maar, het kleurenpalet van Moose Färg bevat ook verschillende grijstinten en zelfs een kleurloze optie voor wie voor meer bescheiden wil gaan. Zo hoopt Moose Färg voor een ieder wat wils te bieden.

Geplaatst in Blogs
12 feb. 2024