Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

Duurzame sokken kopen en bijdragen aan een goed doel

Veel merken richten zich tegenwoordig op duurzaamheid, waarbij ze innovatieve materialen en productiemethoden gebruiken. Dit geldt ook voor sokken. Felix Flos is een goed voorbeeld van een merk die sokken verkoopt die niet alleen comfortabel zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de samenleving. De werkwijze en motivatie van dit bedrijf delen we graag met je. Als een inspirerend voorbeeld hoe het ook kan!

Lief voor milieu en mensen

Wat maakt sokken duurzaam? Sokken die zijn vervaardigd met aandacht voor milieu- en sociale aspecten gedurende hun hele levenscyclus kunnen we duurzaam noemen. Het sokkenmerk Felix Flos kijkt nog verder dan dat en wil mensen inspireren om een nieuwe keus te maken en dromen na te jagen. De droom van dit bedrijf zelf is om een merk te zijn waar gebruikers van kunnen genieten door op een gemakkelijke manier duurzaam te zijn. Maar wat ook wereldwijd straatkinderen een kans geeft om naar school te gaan.

Duurzaam? Makkelijk!

Iedereen moet in de gelegenheid zijn om te kunnen bijdragen aan een veilige wereld. Dit kan door mensen op een laagdrempelige manier een betere keuze te kunnen laten maken. Felix Flos beseft dit als geen ander en vraagt daarom niks extra’s voor hun duurzame sokken. En ze kiezen ervoor om een derde van hun winst te delen met anderen. Zo draag je als koper van de sokken, ook direct bij aan een goed doel.

Vertel ‘t!

Met de sokken van dit merk maak je een statement, waar je voeten je ook brengen. Natuurlijk zijn ze mooi en dragen ze fijn! Maar het merk is ook telkens bezig met het maken van nieuwe keuzes die een positieve impact hebben op de planeet en de mensen waarmee ze samenwerken.

Iedereen doet mee

Ook binnen het eigen bedrijf zorgt Felix Flos voor mensen. In hun warehouse werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf ondersteunt deze werknemers door hun behoefte voorop te stellen en een veilige werkomgeving te creëren. De faciliteiten hebben veilige werkomstandigheden en alle medewerkers hebben eerlijke arbeidscontracten.

Groen, dichtbij en zeker niet teveel

Felix Flos neemt duurzaamheid zeer serieus en ziet er constant op toe dat de producten duurzaam geproduceerd worden. Alle sokken worden geproduceerd in Europa en er wordt een compact assortiment aangeboden. Hierdoor is er geen overproductie. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk recyclebare materialen. En dat in een fabriek die de nieuwe sokken voor een groot deel met groene energie produceert.

Street Child Nederland

Street Child Nederland is een organisatie die wereldwijd ervoor zorgt dat kinderen veilig zijn, naar school kunnen gaan en kunnen leren – vooral in omgevingen met weinig middelen en noodsituaties. Felix Flos werkt sinds januari 2024 samen met Street Child Nederland en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de donaties zo hoog mogelijk worden. Samen zoeken ze naar mogelijkheden om dat doel te bereiken. Dit doen ze door campagnes met elkaar te combineren en bekijken de mogelijkheid om een Street Child sokken collectie uit te brengen.

Je bent wie je wordt

Felix Flos (wat Geluksbloem betekent) vindt het belangrijk dat ze financieel bijdraagt aan de toekomst van kinderen in onveilige situaties. De grondlegger van dit bedrijf heeft zelf een jeugd in een onveilige situatie als ervaring. Vandaar de oprechte drijfveer om zoveel mogelijk kinderen hiervoor te behoeden en de planeet als een veilige plek voor iedereen te creëren.

Geplaatst in Blogs
23 mei 2024