Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

De gevel van je bedrijfspand verduurzamen? Zo doe je dat

Hecht je als bedrijf veel waarde aan duurzaamheid? Dan is het goed om continu te blijven zoeken naar manieren om je bedrijfspand te verduurzamen. Een belangrijk onderdeel waar veel winst te behalen valt, is de gevel. Het is op verschillende manieren mogelijk om deze duurzamer te maken. Dit is niet alleen beter voor de planeet, maar kan ook de levensduur van het pand verlengen en je energiekosten verlagen. Hoe je de gevel duurzamer kunt maken? Wij zetten hieronder enkele tips op een rij!

Goed isoleren

Het verduurzamen van je gevel doe je allereerst door deze goed te isoleren. Hoe beter de isolatie is, hoe aangenamer de temperatuur in je pand is. Dan blijft de warmte in de winter namelijk langer binnen en in de zomer juist buiten. Door te zorgen voor een aangename binnentemperatuur, hoef je ruimtes in je pand minder snel te verwarmen of te verkoelen.

Dit helpt jou om energie te besparen en dus je energierekening te verlagen. En hoe minder energie je verbruikt, hoe beter dat is voor het milieu. Heb je te maken met warmteverlies en/of tochtproblemen? Dan is het slim om je gevel beter te isoleren. Dit is mogelijk met zowel kleine- als grote isolatiemaatregelen.

Grondig reinigen

Een andere manier om de gevel van je bedrijfspand te verduurzamen, is om deze zo nu en dan grondig te reinigen. Met een reiniging zorg je ervoor dat vuil en schimmel verwijderd worden. Zo verklein je de kans op vervelende vocht- en schimmelproblemen en ziet de gevel er weer als nieuw uit.

Door de gevel af en toe grondig schoon te maken, verleng je de levensduur. En hoe langer deze meegaat, hoe duurzamer dat is. Je kunt de gevel zelf reinigen, maar vaak kiezen bedrijven ervoor om dit te laten doen door experts.

Impregneren

De gevel impregneren is ook het overwegen waard als je duurzaamheid belangrijk vindt. Dit is een methode waarbij er een beschermlaag op de gevel wordt gespoten. Hierdoor wordt het waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend. Het verlengt de levensduur van je gevel, waardoor het een ideale manier is om je bedrijfspand duurzamer te maken.

Duurzame materialen kiezen

Het is ook een aanrader om voor duurzame materialen te kiezen. Heb je nieuwe gevelbekleding nodig? Kies dan voor milieuvriendelijke materialen, zoals hardhout, bamboe en composiet. Deze materialen zijn minder schadelijk voor het milieu en gaan lang mee. Kies je voor gevelbekleding van zulke materialen, dan hoef je deze voorlopig dus niet te vervangen.

Deze tips helpen je erbij om de gevel van je bedrijfspand te verduurzamen. Met enkele kleine aanpassingen maak je al een wereld van verschil!

Geplaatst in Blogs
9 okt. 2024