Onze website maakt gebruik van cookies.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie

B Corp, meer dan gewoon zakendoen

In de wereld van vandaag is het meer van belang om duurzaam en ethisch te handelen. Daarom is het voor bedrijven van cruciaal belang om niet alleen te streven naar winst, maar ook naar een positieve impact op mens, maatschappij en milieu. Dit is waar de B Corp certificering in het spel komt. B Corp staat symbool voor een nieuwe generatie bedrijven die hun succes niet alleen meten in euro's, maar ook in hun bijdrage aan een betere wereld.

Vier voordelen van B Corp

1. Verbeterde reputatie en merkwaarde:

In een tijdperk waarin consumenten kritischer dan ooit zijn over de merken die ze ondersteunen, biedt een B Corp certificering een krachtig signaal dat je bedrijf zich inzet voor meer dan alleen financieel succes. Dit trekt niet alleen klanten aan die je merkwaarden delen, maar bouwt je merk ook een sterkere, authentieke band op met je doelgroep.

2. Aantrekken en behouden van medewerkers:

Medewerkers, vooral van de jongere generaties, zoeken naar zinvol werk dat bijdraagt aan een positieve verandering in de wereld. Een B Corp-certificering toont aan dat je bedrijf deze waarden serieus neemt, wat helpt bij het aantrekken en behouden van talent dat gedreven is door een doel.

3. Toegang tot een netwerk van gelijkgestemde bedrijven:

Als B Corp kom je terecht in een internationale community van bedrijven die allemaal streven naar een betere wereld. Dit netwerk biedt ongekende kansen voor innovatie, samenwerking, leren en groei. Vanuit het netwerk ontstaan nieuwe combinaties, nieuwe klant leverancier relaties of worden nieuwe inzichten gedeeld.

4. Duurzame praktijken die financieel voordelig zijn:

Het toepassen van duurzame bedrijfspraktijken kan op de korte termijn uitdagend zijn, maar op de lange termijn leiden ze tot besparingen, efficiëntieverbeteringen en een sterke bedrijfsvoering die bestand is tegen toekomstige uitdagingen. Duurzame bedrijven zijn klaar voor de toekomst.

Met Ten Stripes naar een groenere toekomst

In de reis naar een B Corp certificering sta je er niet alleen voor. Ten Stripes, zelf een trotse B Corp, biedt begeleiding en ondersteuning aan bedrijven die de overstap willen maken naar een duurzame en missiegedreven bedrijfsvoering. Met een diepgaand begrip van zowel de uitdagingen als de kansen die komen kijken bij het B Corp certificeringsproces, is Ten Stripes jouw ideale partner.

Bedrijven zoals Eska, Alfa Accountants en VanHulley zijn B Corp voorbeelden uit het noorden. Ook andere bekende ondernemers zoals  Rituals, Swapfietsen, en Ace & Tate, Tony Chocolony dienen als inspirerende voorbeelden van wat mogelijk is met een B Corp certificering. Hun succesverhalen belichten de veelzijdige voordelen van het behalen van deze prestigieuze status.

Ben je klaar om de eerste stap te zetten en ontdek hoe jij het verschil kunt maken.

Geplaatst in Blogs
25 mrt. 2024